Leeuwenhart: Het Gouden Jubileum

 

Gehoord en gezien: Concert ‘Het gouden jubileum’ Leeuwenhart, Ichtus Lyceum, zondag 15 april 2018, 14:00 uur, Driehuis

 

Op het feestje van Jan en Annie

Deze zondagmiddag ging ik naar het nieuwe concert ‘Het gouden jubileum’ van Leeuwenhart. Hun vorige concert reeks die we van hen gezien hadden was ‘Leeuwenhart gaat vreemd.’ Dat was een geweldige reeks optredens, dus ik was zeer benieuwd naar deze show. We werden bij de ingang ontvangen door twee van onze tantes, we kwamen immers voor het 50-jarig huwelijksfeest van Jan en Annie.

We werden bij de feestzaal weer verder ontvangen door ‘familieleden’ die ons welkom heetten en blij waren ons weer eens te zien. Na een kort intro Toen was geluk heel gewoon, werd de openingsspeech gehouden door Tonnie, de dochter van Jan en Annie en Harrie, de zus van Annie. Ze bedankten ons dat we vroeger wilden komen om samen te kunnen oefenen voor het feest. Later op de middag zouden Jan en Annie zich bij ons voegen om het feest mee te vieren.

 

Het eerste nummer was Koetjes en kalfjes (Small Talk) een mooie vertaling, wat stond als een huis. Er kwamen prachtige nummers voorbij, waaronder een heerlijk swingende uitvoering van Weet je nog wel die avond in de regen en Het dorp, in een zeer apart arrangement. Bijzonder en goed, maar ik weet nu nog niet of het voor mij een blijvende uitvoering wordt; het origineel is natuurlijk zo bekend. We zouden later op de dag een buffet krijgen met o.a. vegetarisch eten. Dus werden de geneugten van sla ons toegezongen door een klein groepje in het nummer Sla (tekst: Heinz Herman Palzer, muziek: Jetse Bremer). Erg leuk. Een echte klassieker was Flevoland (Africa), in goede Leeuwenharttraditie met een mooie Nederlandse tekst in een erg knap arrangement van Sjoerd Jansen. Door de mannen alleen werd Bij hoog en laag (That’s what friends are for) gedaan. In barbershopstijl, top. Als je weet wat je wilt swingde de pan uit met erg mooie solo’s. De samenzang bij Bij haar zijn was prachtig, een te gek nummer. De titel heeft nog een aantal dagen door mijn hoofd gespeeld.

De laatste twee nummers vóór de pauze waren Ontsnap (Escape-The Piña Colada song), lekker nummer en Doe mij maar Jazz (Pass me te jazz) een van mijn favoriete a cappella songs.

Tijdens de pauze gezellig met een aantal ‘familieleden’ gekletst. Mijn complimenten hoe een ieder goed in zijn rol bleef.

 

De tweede helft bevatte diverse mooie nummers, waaronder Broccoli, mooi gebracht door een klein groepje, maar waarom iemand daarover een lied zou willen schrijven is mij een raadsel. Verder het voor mij bekende Tongzoen en een geweldige uitvoering van Jolien (Jolene). Door de vrouwen werd het voor mij onbekende Het is over van Annie M.G. Schmidt gezongen en ook in Ik heb een man gekend hadden zij de lead, met een passende choreo. In een mooi arrangement van Ruben Smits zongen ze daarna Ik hou van mij. Dit nummer heeft een speciale betekenis voor mij. Als fan van Harrie Jekkers kende ik het niet voordat een nichtje van mij het gebruikte voor haar ‘huwelijk’ jaren geleden. Verder een mooie ingetogen versie van Barcelona van Bløf en weer een grappig liedje over voedsel, ditmaal over bananen. Voordat Jan en Annie arriveerden hebben wij met de voorbereidingen al ontzettend veel plezier beleefd, dus dat belooft wat voor de rest van het feest.

 

Heb weer erg genoten van het leuke concept, de prachtige liedjes, de mooie arrangementen, de heerlijke zang en dat alles onder de bezielende leiding van Sjoerd Jansen.

 

Leeuwenhart heeft besloten om later dit jaar deze show opnieuw op te voeren, dus houdt hun website in de gaten, want het is zeer de moeite waard om naar toe te gaan.

 

Hans Koelemij

 

Delen: