Starlight Boulevard: Big Fish

 

Gehoord en gezien: Starlight Boulevard met Big Fish, 24 maart 2018, Fulcotheater, IJsselstein.

... soms écht betoverend!

Afgelopen weekend was ik, samen met mijn dochter, naar Starlight Boulevard. Deze musicalvereniging uit Utrecht had een weekend lang uitvoeringen van de musical Big Fish in het Fulcotheater in IJsselstein. Dat bestuurslid van BALK, Hilde, een rol van heks op zich zou nemen was een extra motivatie.


Het verhaal gaat over een vader en een zoon. Vader, een verhalenverteller pur sang, was ernstig ziek. Zoon, een realist, wilde voordat zijn vader doodging toch graag zijn vader écht leren kennen. En dus niet vanuit alle verhalen, die volledig gefantaseerd leken, maar de werkelijkheid.
Droom, verhaal en werkelijkheid lopen constant op een geweldige manier door elkaar heen, middels flashbacks en dialogen. En dat alles in een geweldig decor.
 

Starlight Boulevard is erin geslaagd om, dankzij maximale inspanning van decor- en kostuumcommissie, een schitterend plaatje af te leveren.
Hoewel het hier allemaal amateurzangers en zangeressen betrof was dat in de uitvoering geheel niet te merken. Prachtige solisten (met een glansrol voor de jonge Edward gespeeld door Gerben Timmermans) en krachtige ensembles zorgden voor een onvergetelijke avond.
Alles wat musical zo mooi maakt was in deze avond aanwezig. Soms ontroerend, soms om te lachen en soms écht betoverend.
 

Als ik dan één punt van kritiek moet geven, dan is het misschien het koorgedeelte op het einde vanuit de coulissen. Deze was niet helemaal samen en zuiver. De vermoeidheid was daarin voelbaar. Maar dat is de groep vergeven. Ze hadden er inmiddels 4 uitvoeringen binnen 48 uur opzitten.

 

Pepijn Lagerwey

 

Delen: