MAZE op BALK festival Centraal

 

Gehoord en gezien: MAZE op BALK festival Centraal, 11 maart 2017, ICOON Theater te Amersfoort 

Afsluiter van BALK festival Centraal 2017 maakt indruk

Wat MAZE zo speciaal maakt is hun commitment je door het doolhof te willen leiden!

 

Na een hele leuke en volle festivaldag op BALK Centraal werden we allemaal getrakteerd op de slotact: MAZE. Ik kende ze nog niet, moet ik eerlijk toegeven. Wel van gehoord natuurlijk!

 

Het concert was nog niet begonnen of ik kreeg een big smile op mijn gezicht: wat een energie, wat een commitment! Hier stond een koor dat al voordat de eerste noot gezongen werd 'aan' stond. De energie was constant, ook wanneer er leden niet hoefden te zingen of een bijlijntje zongen bleef de focus zichtbaar en spatte het plezier van alle gezichten. Maar wat je vooral voelde was een lijfelijke spanning, en dat is knap voor een koor dat nog maar een half jaar met elkaar zingt. Dit krijg je alleen voor elkaar als je je vrij op het podium voelt en er een grote mate van vertrouwen is in de groep.

 

MAZE is een mooi voorbeeld van een koor dat in staat is met hun hele hebben en houwen (stem, gezicht, lijf, energie en spel) ons als publiek vast weet te houden. Ik heb alleen één kritiekpuntje: het was echt te kort, dus de volgende keer zeker nog 4 nummers erbij!

 

Petra Andriessen

koorcoach

 

Delen: