Musical Intermezzo: In Full Colour

 

Gehoord en gezien: Musical Intermezzo, In Full Colour, 20 januari 2017, Theater de Speeldoos te Vught

 

Dynamische productie met mooie close harmony

Op vrijdag 20 januari vond de première plaats van de nieuwe (inmiddels alweer tiende avondvullende) productie van Musical Intermezzo, In Full Colour.

 

Zoals elke keer werd ook deze productie geheel in eigen beheer geproduceerd. De voorstelling begon en eindigde met het bekende True colours van Cindy Lauper, waarbij in het begin de zenuwen hoorbaar nog een beetje opspeelden. Gaandeweg de productie was het merkbaar dat de zangers beter in hun vel kwamen te zitten en werd er met overtuiging gezongen. Het is duidelijk dat hier een ervaren groep zangers bezig is die het klappen van de zweep kent. Hoewel het een behoorlijk lange voorstelling was (2,5 uur) sloeg de verveling geen moment toe. Hooguit is er bij enkele stukken, als de zang even zwijgt, een wat doods moment in de choreo te bespeuren.

 

Verrassend waren de intermezzo’s (what’s in a name) waarbij artiesten van buiten een belangrijke rol hadden in de desbetreffende nummers. Indrukwekkend was het Out here on my own door twee zangeressen. Ronduit leuk was het nummer met een beat-boxer die even op gang moest komen. Bij de Michael Jacksonmedley kwam een jonge meiden dansgroep het dansgedeelte op een dynamische wijze uitvoeren.

 

Als laatste, waarbij de leden van Musical Intermezzo vermoedelijk een workshop hebben gevolgd, kwamen de zangers op met Zuid-Amerikaanse trommels om even een stevig potje percussie te geven. Prettige, net even wat andere, arrangementen met goede close-harmonieën uitgevoerd door de zangers en begeleidingsband.

Complimenten ook voor de techniek, de balans tussen begeleidingsband en zangers was uitstekend. Geen enkel moment irritatie gevoeld omdat de geluidsman geen goede oren heeft, wat helaas vaak het geval is. Het volume was prettig en de individuele zangers waren er nog uit te halen.

 

Al met al een wervelende show die op hoog niveau uitgevoerd werd. Hiermee heeft Musical Intermezzo zich definitief opnieuw op de kaart gezet als vaste waarde in het land van popkoren en close-harmonyzang.

 

Rob Didden & Marty van der Staak

 

Delen: