TUNE naar Paradiso Korendagen

 

Paradiso Korendagen 2017, Amsterdam

 

Daar gaan we dan ...

Daar gaan we dan op 14 januari 2017. Een optreden op een podium waar alle groten der aarde hebben gestaan. Paradiso in Amsterdam. Dat doet ons wat. We hebben er jaren naar uitgekeken. Steeds onze belangstelling getoond en ook steeds uitgeloot. Blij zijn we dat we nu na zoveel jaren een plaatsje in het programma hebben gekregen.

 

Helaas kan onze vaste dirigent Fred van de Grint niet aanwezig zijn, maar Ruben Smits vervangt hem waardig. Met een gezellige treinrit van Rosmalen naar Amsterdam trekken we al heel wat bekijks vooraf.

 

Paradiso staat bol van de koren. Ruim 100 korte presentaties maken het programma uiterst interessant. Het is een komen en gaan. Koren vanuit heel Nederland presenteren zich. Chaos, verwarring en drukte wisselen elkaar af. Inzingen, eerst buiten in een galerij in de directe nabijheid van het Leidse Plein maken we samen met het Amsterdamse publiek alvast een klein feestje en daarna, juist voor ons optreden, in een van de catacomben van dit prachtige gebouw. Inzingen in de piepkleine kleedkamer is een hele belevenis, wetende dat daar beroemdheden ons zijn voorgegaan.

 

Het is druk in de zaal als wij zaterdag om 17:50 uur het podium op kunnen. Een strakke regie en een vlotte aankondiging op Amsterdamse eigen wijze opent het optreden van Popkoor TUNE uit Rosmalen voor slechts 15 minuten. Daar zijn we een dag voor onderweg geweest met 50 koorleden in de trein. Een goede sfeer en nagenoeg niemand afwezig. We hebben het verdiend om daar te kunnen optreden en we zullen er van genieten. We zingen 4 nummers en ontvangen veel waardering van het publiek. Voor we het ons realiseren staan we weer op het perron en zien uit naar de trein naar het Zuiden.

Een mooie dag om nooit te vergeten!

 

Monique Fluitsma

 

Delen: