Sven Keet

Stemgroep is geen gender

 

Wat ga je doen?

 

In een orkest maakt het niet uit wie de eerste viool of de contrabas bespeelt. Toch wordt daar in een koor vaak heel anders naar gekeken. Door vanuit gender naar de stemverdeling, kleding en presentatie te kijken, beperken we de artistieke ruimte die we als zangers en muzikaal leiders hebben. Dat is zonde. In deze workshop leer je om vanuit een breder perspectief naar je functie als zanger of muzikaal leider te kijken, zodat zowel de artistieke ruimte als de inclusie binnen het koor wordt vergroot. Ook bespreken we de theorie achter de transgenderzangstem, de transitie daarvan en hoe je deze kunt begeleiden. Daarnaast worden de sociale aspecten van transgender en-of nonbinaire koorzangers benoemd. We brengen deze theorie in de praktijk met een zangsessie.

 

Sven Keet

Sven Keet (28 jaar) is dirigent, arrangeur, zanger, beatboxer en docent aan het conservatorium van Amsterdam. Op zijn 21e ging hij in transitie van vrouw naar man, op zijn 23e startte hij met hormonen. Zijn stemdaling ging soepel met de hulp van logopedie en zanglessen en inmiddels zingt hij tenor in MAZE. Door zijn eigen stemdaling en het geven van zangles aan transgender leerlingen heeft hij veel ervaring met hoe hier het beste mee om te gaan. Hij maakt het tot zijn missie om de genderrollen in koren te verbreken en zo de koorwereld inclusiever te maken. Hij is dirigent van Playground, dat hij opstartte in 2018, en van SONAR. Graag neemt hij je mee in de tips & tricks die komen kijken bij het werken met de transgender zang- en spreekstem!

 

Aanmelden kan hier!

 

  • De workshop ‘Stemgroep is geen gender' met Sven Keet vindt plaats op zaterdag 20 april 2024 van 10.00-13.00 uur in de Q-Factory in Amsterdam.
  • Dagdeel; kosten € 55 p.p. incl. koffie/thee. Maximaal 15 personen.
  • Inschrijving start januari 2024.

 

Delen: