Intervisie online voor dirigenten en koorbestuurders

 

Als dirigent of bestuurder kom je in je praktijk wel eens vraagstukken of dilemma’s tegen die je niet meteen met een simpel telefoontje of via Facebook oplost. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om lastige of complexe situaties, persoonlijke issues of patronen die je niet zo makkelijk doorbreekt. Onderwerpen waar je zelf niet uitkomt en waarvoor je zelfreflectie niet ver genoeg reikt.


Dan kun je baat hebben bij de kennis en expertise van collega’s of een objectief iemand. Personen die doorvragen, met wie je dieper op de materie kunt ingaan en aan wie je iets persoonlijks kunt voorleggen. Op een professionele manier om advies vragen dus. Met intervisie kun je daarin vaak een heel eind komen!

 

Wat is intervisie?
Intervisie is een werkvorm waarbij personen hun dilemma inbrengen en waarbij je door middel van het stellen van open en verdiepende vragen meer te weten komt over achtergronden, drijfveren en context van het dilemma. De kracht zit in de vragende manier van een gesprek voeren, meer dan in het aanreiken van antwoorden of oplossingen. Waardevol is dat degene die het dilemma inbrengt zelf door de vragen uit de groep tot nieuwe inzichten en invalshoeken kan komen en zo zelf tot oplossingen kan komen.

 

Nodig voor goedlopende intervisie zijn: een veilige omgeving, deelnemers met een ‘open mind’ en een gespreksleider die toeziet op de tijd en een helder en zuiver proces.

 

Wat bieden wij?

KBZON, Dirigentenwerkplaats Utrecht en BALK starten in voorjaar 2024 een pilot met online intervisie. Deze pilot bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met dezelfde groep mensen (maximaal 7 personen). In die 3 bijeenkomsten is er voor iedereen gelegenheid om een dilemma in te brengen (een sessie voor een dilemma kost ongeveer 45 minuten). Om vertrouwdheid te kunnen opbouwen, committeer je je als deelnemer aan alle 3 de bijeenkomsten. We richten ons op bestuurders en dirigenten.

 

Praktisch

  • Kosten: € 45,-
  • Data: donderdag 4, 11 en 18 april 2024
  • Tijden: 10.30 - 12.00 uur
  • Inschrijven kan hier.

 

 

 

Delen: