BALK Festival Zuid 2024: One Hit Wonders! Inschrijven kan nu!

De volgende editie van De Fendert Zingt / BALK Festival Zuid is op zaterdag 25 mei 2024. Thema: One Hit Wonders!

 

Ook de komende editie van De Fendert Zingt / BALK Festival Zuid vindt plaats in De Borgh in Zevenbergen. Het thema is One Hit Wonders, die bijzondere eendagsvliegen dus...

 

De organisatie daagt de groepen die zich inschrijven uit, om één nummer uit hun repertoire te wijden aan het thema en dus om zo'n One Hit Wonder uit te voeren.

 

Kijk voor meer informatie op De Fendert Zingt.

 


Editie 2022

 

De editie 2022 vond plaats op zaterdag 21 mei met als thema: The Roaring Twenties.


In 2018 vierde dit festival het derde, denderende lustrumeditie in het teken van gritty & grungy muziekstijlen, ofwel: (Hard) Rock en (Heavy) Metal!

 

Dit voor zanggroepen ongebruikelijke genre bood diverse uitdagingen. Voor een popkoor met een combo bijvoorbeeld: hoe zorg je dat de zang hoorbaar blijft? En voor a cappella groepen: hoe kun je geloofwaardig en krachtig zijn zonder schreeuwerig te worden? Wij daagden de groepen die zich inschreven uit om aan dit thema deel te nemen door één nummer uit hun repertoire te wijden aan een Rock of Metal nummer, al is dit niet verplicht. De echte daredevils maakten kans op de speciale Themaprijs!

 


BALK festival Zuid 2017 stond geheel in het teken van Elvis Presley! De deelnemende groepen werden uitgedaagd om aan dit thema deel te nemen, door één nummer uit hun repertoire te wijden aan Elvis, al is dit niet verplicht. Het is een pré als je het nummer in een ander ‘jasje’ steekt, dus bijvoorbeeld van een reggae uitvoering van Blue Suede Shoes of een jazz-uitvoering van In The Ghetto zullen wij niet staan te kijken.

 


License to Sing - Celebrating the Music of James Bond

Op zaterdag 28 mei 2016 vond in Theater De Borgh in Zevenbergen het regionale festival "De Fendert Zingt / BALK Festival Zuid" plaats.

 

Meedoen aan het thema is niet verplicht, maar wel leuk! Het James Bond thema houdt in, dat aan deelnemers wordt gevraagd om in ieder geval één nummer te brengen dat gerelateerd is of uitgevoerd in een van de inmiddels 24 officiële James Bond-films.

Naast de Brabantse gezelligheid, biedt BALK festival Zuid aan alle deelnemers een professioneel belicht en versterkt podium, video-opnames van je optreden en natuurlijk opbouwende feedback van een professionele jury. Alhoewel het festival niet is gericht op een rangschikking, worden bijzondere prestaties van deelnemers graag beloond. Zo is er naast de themaprijs, een prijs voor het beste arrangement, de beste podiumpresentatie, een aanmoediginsprijs en een prijs die de jury naar eigen believen aan een bijzondere prestatie mag toekennen.
 


 

De Fendert Zingt op Facebook

Wil je direct op de hoogte blijven? Volg dan de laatste ontwikkelingen op de Facebook pagina. Gedurende de festival dag worden hier al berichten geplaatst en kort na het festival zullen daar alle foto's van de optredens terug te vinden zijn.

 

Website De Fendert Zingt

 

 

Delen: