BALK Festival Noord op 16 april 2023

 

BALK Festival Noord vindt plaats op zondag 16 april 2023 in De Lawei in Drachten.

 

BALK Festival Noord is een festival voor lichte amateurkoorzang in Noord-Nederland. Naast optredens van deelnemende popkoren en zanggroepen ten noorden van de lijn Urk-Coevorden, zijn er workshops en gastoptredens.

 

Inschrijving

Voor de editie in 2023 is de inschrijving inmiddels gesloten. De 24 plaatsen op het festival zijn volgeboekt.

 

Alle informatie over het festival is te vinden in de nieuwsbrieven voor de deelnemende koren en groepen. Er zijn er inmiddels twee verschenen. In de tweede nieuwsbrief is de indeling en het programma te vinden in de Rutger Hauerzaal en de Kleine Zaal van De Lawei in Drachten. Bovendien stellen de juryleden zich voor (al is het festival geen wedstrijd; de jury is er om opbouwende feedback te geven aan de deelnemende groepen).

 

Klik op de links hieronder om de nieuwsbrieven te openen.

 

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 4

 

>> Hier vind je het blokkenschema met alle optredens.


Over BALK Festival Noord

Solid Sound Pop Vocals uit Drachten organiseert het festival in nauwe samenwerking met BALK. Doel van het festival: het zingen in popkoren en vocal groups, die lichte muziek op hun repertoire hebben, stimuleren en op de kaart zetten.


BALK Festival Noord biedt deze zanggroepen niet alleen een podium om op te treden, maar ook om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en te inspireren, om te genieten en aan vernieuwende workshops deel te nemen. Deelnemende koren krijgen een uitgebreid juryrapport van een vakkundige jury. Er is aan het festival geen competitieopzet verbonden.


 


 

Benieuwd naar de vorige editie van 2018? Lees hier een recensie van het festival.

 

 

 


Verslag van BALK festival Noord 2014

Lees hier een verslag van van dit festival.

 

Delen: