BALK Festival Noord op 16 april 2023

 

BALK Festival Noord is verschoven naar 2023. Het vindt dan plaats op zondag 16 april in De Lawei in Drachten.

 

BALK Festival Noord is een festival voor lichte amateurkoorzang in Noord-Nederland. Naast optredens van deelnemende popkoren en zanggroepen ten noorden van de lijn Urk-Coevorden, zijn er workshops en gastoptredens.

 

Hoe verder

Voor de editie in 2023 start de nieuwe inschrijvingsronde in het najaar van 2022.


Koren worden dan op volgorde van inschrijving geregistreerd. Koren uit de regio Noord, die lid zijn van BALK, worden als eerste op volgorde van aanmelding als deelnemer geplaatst. Koren uit de regio Noord, die geen lid zijn van BALK, werden daarna op volgorde van aanmelding als deelnemer geplaatst.


Voorbereidingen

Solid Sound Pop Vocals uit Drachten organiseert het festival in nauwe samenwerking met BALK. Doel van het festival: het zingen in popkoren en vocal groups, die lichte muziek op hun repertoire hebben, stimuleren en op de kaart zetten.


BALK Festival Noord biedt deze zanggroepen niet alleen een podium om op te treden, maar ook om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en te inspireren, om te genieten en aan vernieuwende workshops deel te nemen. Deelnemende koren krijgen een uitgebreid juryrapport van een vakkundige jury. Er is aan het festival geen competitieopzet verbonden.


 


 

Benieuwd naar de vorige editie van 2018? Lees hier een recensie van het festival.

 

 

 


Verslag van BALK festival Noord 2014

Lees hier een verslag van van dit festival.

 

Delen: