Gevolgen van gedeeltelijke lockdown voor koorwereld beperkt

 

Gevolgen van gedeeltelijke lockdown voor koorwereld beperkt

Met ingang van woensdag 14 oktober, 22.00 uur is een gedeeltelijke lockdown van kracht om de exponentiële verspreiding van COVID-19 af te remmen. De gevolgen voor koren en zanggroepen blijven, ten opzichte van het vorige pakket maatregelen, beperkt. Toch zijn er koren die liever weer een tijdelijke pauze inlassen. Aan hen vraagt BALK om goede afspraken te maken met dirigenten, muzikaal leiders, pianisten of andere professionals.

 

Voor de koorsector zijn de volgende punten van belang n.a.v. de maatregelen per 14 oktober.

  • De RIVM-richtlijnen over zingen en ventilatie en daarmee het protocol van Koornetwerk Nederland blijven onverminderd van kracht.
  • Muziekrepetities blijven toegestaan. Er geldt binnen een maximaal aantal aanwezigen per ruimte van 30 personen. Jeugdkoren tot en met 17 jaar zijn uitgezonderd van het maximum.
  • Er is een dringend advies om binnen in publieke ruimtes mondkapjes te dragen. Dit geldt als je niet aan het repeteren bent. Klik hier voor meer informatie.

 

Klik hier voor de duiding van Koornetwerk Nederland van de nieuwste maatregelen, d.d. 14 oktober 2020.

 

Afspraken met professionals

Er zijn koren die tijdelijk een repetitiepauze willen inlassen. Als dat het geval is, verzoekt BALK om goede afspraken te maken met dirigenten, muzikaal leiders, pianisten of andere professionals, bijvoorbeeld ten aanzien van beloning of eventuele vervangende online-activiteiten.

 


(Publicatiedatum: 14-10-2020)
 
Delen: