Amateurkoren mogen nog niet samen zingen

 

Amateurkoren mogen nog niet samen zingen

Zingen in groepsverband mag nog altijd niet. En dus mogen amateurkoren ook na 19 november nog niet samen zingen. Uitzonderingen zijn er voor kinderen tot 13 jaar (dit was voorheen 17 jaar) en voor professionele zangers en zangkoren: zij mogen wel in groepen zingen. Ook tijdens kerkdiensten mag gezongen blijven worden. 

 

Tijdens de persconferentie - waarbij de extra maatregelen van twee weken eerder werden ingetrokken - leek er nog niet zo veel aan de hand. De gedeeltelijke lockdown van 13 oktober zou weer terugkeren en daarin mocht repeteren nog wél. Mark Rutte en Hugo de Jonge lieten weten dat er geen extra maatregelen zouden komen. Koren werden verder niet genoemd en dus leek het voor hen de goede kant op te gaan.

 

Maar de persconferentie was nog niet afgelopen of deze pagina op Rijksoverheid.nl vertelde een ander verhaal. Koornetwerk Nederland liet weten een onderbouwing van de maatregel te missen, evenals een datum die de sector perspectief kan bieden. De koepel van korenbonden hoopt de komende dagen nadere uitleg van het kabinet te krijgen.

 


(Publicatiedatum: 17-11-2020)
 
Delen: