Repetitielokaal twee weken op slot voor koren

 

Repetitielokaal twee weken op slot voor koren

Vanaf 4 november 2020, 22.00 uur, gaan de repetitielokalen twee weken op slot. Amateurkunstbeoefening - zoals acteren, blazen, dansen en zingen – is tijdens deze periode namelijk niet toegestaan met meer dan 2 personen, of 1 huishouden. 

 

De maatregel vloeit voort uit de aangescherpte maatregelen die het kabinet op 3 november bekendmaakte.

 

Koornetwerk Nederland ontdekte, bovenop deze maatregelen, nog een ander opvallend bericht. Het OMT, het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert over het coronabeleid, heeft zingen in groepsverband afgeraden ‘in elke context’. Of het kabinet dit gaat overnemen is nog niet bekend. (Zie het bericht van Koornetwerk Nederland).

 

Het standpunt van het OMT komt als een donderslag bij heldere hemel. Koornetwerk Nederland hoopt de komende dagen meer te weten te komen over de achtergrond van dit plotselinge advies en de gevolgen ervan voor de koorwereld.

 

De regels die gelden vanaf 4 november, 22.00 uur, op een rij.

  • Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen of 1 huishouden in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen.
  • Er is een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke gebouwen. Dit betekent dat bibliotheken, bioscopen, theaters, podia voor alle genres van muziek, musea, muziekscholen, presentatie-instellingen en monumenten met een publieksfunctie gesloten zijn.
  • Amateurkunstbeoefening zoals acteren, blazen, dansen en zingen is niet toegestaan met meer dan 2 personen, of 1 huishouden
  • Professionele gezelschappen en acteurs (ook in de audiovisuele sector) mogen wel hun werkzaamheden (trainen, repeteren, livestreams opnemen) voortzetten. Uitgangspunt hierbij blijft: werk thuis, tenzij het niet anders kan.
  • Activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar, ook in groepsverband, zijn toegestaan bij scouting-, cultuur-, kunst- en andere jeugdverenigingen.

 


(Publicatiedatum: 04-11-2020)
 
Delen: