Workshopserie koorregie is gestart!

Op 16 januari 2016 startte BALK met de eerste workshop uit een serie van vijf workshops koorregie. Het spits werd afgebeten door Oda Buijs.

 

Workshop koorregie met Oda Buijs

Oda start de workshop met een voorstelronde en een vragenronde ‘waarom regie?’ voor de aanwezige deelnemers, met diverse achtergronden: dirigenten, koorleden, koorregisseurs en componisten. Oda Buijs doceert aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg zowel aan de Academie voor Theater als aan de Academie voor Muziektheater. Verder was zij koorregisseur van De Windh, koor van het jaar 2010 bij het Nederlands Koor Festival.

 

Aan de hand van filmmateriaal en foto’s krijgen we voorbeelden van regie te zien en wordt er besproken waarom ze gekozen heeft voor deze regie. Oda legt uit hoe koorregie bij haar tot stand komt en welke elementen hierbij van belang zijn: ruimte & beweging, setting & situatie, de muziek & tekst.

In de middag werkt Basic & Full Color uit Amersfoort mee aan het praktijkgedeelte. Er wordt een situatie bepaald waarin het koor het nummer zingt, vervolgens ontstaan bij het koor spontane ideeën en bijgestuurd door Oda en de deelnemers komen de nummers uiteindelijk helemaal samen in een perfecte combinatie van muziek en regie.

 

Oda's advies voor de dag: experimenteer en zoek uit wat werkt! Vaak komen er spontane ideeën uit het koor zelf. Gebruik hiervan de ideeën die werken en maak er een mooi geheel van.

 

Reacties van deelnemers op de workshop:

"Het was een zeer insprirerende dag en maakt me gretig om met ons koor aan de slag te gaan. Oda is een topmens om van te leren! Wat kan zij alles goed overbrengen! Zie uit naar de volgende workshops! "

 

"Oda Buijs. Een kundig en gedreven docente met passie voor bewegen en mensen. Met enkele grepen verandert ze een saai koorbeeld in een spannende scène vol emotie. Het geheim: durf te experimenteren. Haar workshop smaakt naar meer."
 

"De workshop was geweldig: heel verhelderend, energiek, duidelijk, herkenbaar ook. Ik ging er weg vol energie om met mijn koor aan de slag te gaan."

 

"De workshop van Oda Buijs was een feest van herkenning. Een overzichtelijke workshop met goede voorbeelden, ruimte om mee te denken en tips. Kortom: voor herhaling vatbaar!"

 

Er volgen nog vier workshops, op 6 en 20 februari en op 5 en 26 maart 2016. Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, inschrijving is tot een dag van tevoren nog mogelijk. De workshops zijn laagdrempelig en voor iedereen, die interesse heeft in koorregie toegankelijk.

Inschrijven kan via het formulier dat je hier vindt ►

 


(Publicatiedatum: 26-01-2016)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: