World Choir Games 2021: zo kan je koor nog meedoen

Nu samen zingen vanaf 26 juni weer mag, begint het bij koren misschien wel te kriebelen: zullen we toch nog meedoen aan de World Choir Games 2021? En kán dat nog wel? Het antwoord op die laatste vraag is in ieder geval: ja. De eerder genoemde inschrijfdatum van 15 juni is geen harde deadline: inschrijven kan nog altijd.

 

De World Choir Games 2021 worden van 30 oktober tot 7 november gehouden in Vlaanderen, met Antwerpen en Gent als gaststeden. Het evenement - dat oorspronkelijk in de zomer van 2020 zou worden gehouden - wordt wel gezien als de Olympische Spelen voor zangkoren.

 

Op welke manieren kan je koor eigenlijk meedoen aan de World Choir Games?

 

Competitie

Er zijn twee competities:

  • open competitie: voor ieder koor toegankelijk
  • champions competitie: voor koren met internationale wedstrijdervaring.

In beide competities treden koren op voor een jury en worden zij beoordeeld op verschillende criteria. Er is publiek aanwezig in de zaal. Nadien kun je als koor ook naar de andere koren gaan luisteren en kijken. Zie hiervoor deze ‘Competition Information’.

 

Geen wedstijd, wel een beoordeling

Koren die zich wel willen laten beoordelen door een jury, maar niet aan de wedstrijden willen deelnemen, kunnen kiezen voor een ‘Evaluatie-optreden’. Zo hoef je als koor niet te voldoen aan de strenge vereisten van een wedstrijdcategorie en word je ook niet vergeleken met andere koren. Het optreden vindt plaats achter gesloten deuren. Na afloop volgt een gesprek met de jury.

Zie hiervoor de bijlage ‘Participant Information’.

 

Geen beoordeling, wel koorcoaching en/of vriendschapsconcerten

Koren die geen behoefte hebben aan een jurybeoordeling, kunnen zich inschrijven voor twee andere activiteiten.

  • Individuele koorcoaching, onder leiding van een bekende, internationale koordirigent. Hiervoor bereidt het koor één koorstuk voor dat samen met het koor wordt gerepeteerd en voorzien van nieuwe ideeën. Na afloop ontvangt het koor een certificaat.
  • Vriendschapsconcerten. Het koor zingt in informele sfeer een kort programma op openbare podia in en rond Antwerpen en Gent waar op dezelfde podia nog drie of vier andere koren geprogrammeerd staan.

Zie hiervoor eveneens de bijlage ‘Participant Information’.

 

Koorleden kunnen verder ook nog galaconcerten of workshops bijwonen en de wedstrijdconcerten van andere koren gaan kijken en luisteren. Bij elke deelname is ook de openingsceremonie op de eerste dag en de awardceremonie (prijsuitreiking op de laatste dag) inbegrepen.

 

Wil je koor alsnog naar Vlaanderen? Neem dan contact op met het organiserende Interkultur, tel. +49 6404 6974925 (Duits-, Engels- en Franstalig) of vraag nadere informatie via mail@worldchoirgames.com.

 

Let op: de organisatie maakt ten aanzien van inschrijving en deelnamekosten onderscheid tussen koren die ter plekke wel of geen verblijfsaccommodatie nodig hebben.

 


(Publicatiedatum: 25-06-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: