Mogelijkheid workshop met Lucy Woodward

Zangeres Lucy Woodward beschikbaar voor workshops in juni!

Lucy WoodwardNa een aantal intieme concerten in december jongstleden, is de Amerikaanse pop- en jazz-zangeres Lucy Woodward van 1-18 juni terug in Nederland voor een serie optredens op onder meer Jazz in Duketown, Paard van Troje en Jazz in Groningen. Naast haar performances geeft Woodward regelmatig workshops. Zo zal ze gedurende deze tournee werken met de zangleerlingen van Cultura in Ede. Ook koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben, kunnen hun kennis en ervaring verrijken met een workshop van Lucy Woodward.

 

Ervaring

Lucy heeft veel ervaring opgedaan met het geven van workshops, ondermeer in Liverpool en L.A., waar ze woont. Haar workshops worden door de deelnemers hoog gewaardeerd en worden als zeer verrijkend ervaren.
Lucy Woodward is een succesvolle Amerikaanse zangerers die zich beweegt tussen pop en jazz. In december 2016 tourde ze door Nederland om materiaal van haar nieuwe album te presenteren, en in juni 2017 volgt nu de tweede tournee.

 

https://youtu.be/9J7hlSTiysY - Snarky Puppy feat. Lucy Woodward - Too Hot to Last

 

Workshop inhoud
Met Woodwards enorme bagage aan ervaring zijn er diverse mogelijkheden voor het geven van een workshop. Lucy kan kennis delen over onder meer ademtechniek, performance, repertoirekeuze, songschrijven en emotie. Verder kan Lucy uitleg geven over ‘voice care’ (voor je stem zorgen), opwarmen, toonladders, zenuwen en podiumangst. Ook kan er gewerkt worden aan het vinden van de goede toonsoort, techniek en toon, vibrato, voordracht en het vinden van je eigen ‘sound’ versus het imiteren van bekende zangers en zangeressen.

Er zijn dus legio mogelijkheden om invulling te geven aan een workshop en de inhoud ervan kan dan ook afgestemd worden op de specifieke behoeften van de deelnemers. Voor een koor kan Woodward een song uit haar werk kiezen en dat voorzien van een a-cappella-arrangement. Zie bijvoorbeeld deze live-versie van Stardust. Om optimaal te profiteren van de aanwezige kennis is het dus aan te bevelen van te voren contact op te nemen om de vragen en behoeftes van de deelnemers goed in kaart te brengen.

Praktische informatie

De data, tijden en locatie worden afgestemd op de agenda’s. Aangezien Lucy al in Ede aan het werk gaat, is Akoesticum in Ede een goede mogelijke locatie, voor info: www.akoesticum.org. Maar een workshop op locatie, zoals bijvoorbeeld de repetitieruimte van het koor, behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Meer weten?
De workshop wordt georganiseerd door Stichting WorldTown Music, die naast concerten ook veel educatieve projecten en workshops organiseert. Voor meer informatie kunt u terecht bij Edgar van Asselt via:

E-mail: worldtownmusic@gmail.com

Telefoon: +31-617068566

www.worldtownmusic.nl

 


(Publicatiedatum: 20-04-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: