Korenbond BALK zoekt een nieuwe penningmeester

Stichting BALK, de landelijke Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek, zoekt een penningmeester. Natuurlijk zoeken we iemand die affiniteit heeft met getallen. Maar de functie is vooral ook zo boeiend omdat die veel meer om het lijf heeft dan tabellen met inkomsten en uitgaven. Je neemt plaats in het bestuur van een levendige club mensen in een prachtig koorsegment. Ook als ‘ideeënmens’ ben je dus meer dan welkom.

 

Als penningmeester denk je binnen het bestuur bijvoorbeeld mee over het algemene beleid, de dienstverlening aan de BALK-leden en over het organiseren van festivals, cursussen of workshops. Bovendien bouw je een stevig netwerk op in koorzingend Nederland.

 

Over BALK

Bij de Stichting BALK (lid van Koornetwerk Nederland) zijn bijna 650 zangkoren, vocale groepen en muziektheatergezelschappen aangesloten. Het is een vitale, financieel gezonde organisatie die jaarlijks groeit. De dagelijkse werkzaamheden liggen bij het landelijk BALK-bureau. Dat bestaat uit een directeur, een officemanager en een webredacteur (alle drie deeltijdfuncties). Het bestuur bepaalt het beleid op afstand.

 

Taken

De taken van de penningmeester nemen gemiddeld 5 tot 8 uur per maand in beslag en omvatten:

  • het voeren en bijhouden van de boekhouding in een onlineboekhoudpakket; de penningmeester doet dit samen met de officemanager van BALK
  • het jaarlijks opstellen van de financiële jaarstukken: het exploitatieoverzicht, de balans en de begroting
  • mede richting geven aan het algemene beleid van BALK.

Het spreekt in je voordeel als je bekend bent met lichte koormuziek en/of muziektheater.
 

Bestuur

Het bestuur van BALK bestaat uit 5 leden en komt ongeveer 5 keer per jaar bijeen in het centrum van Nederland. De functie is onbezoldigd, wel krijg je als bestuurslid een onkostenvergoeding. Een warme overdracht door de huidige penningmeester spreekt voor zich.

 

Voor nadere informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Thomas Hessels, bestuurslid BALK, tel. 06-83911632, e-mail: hesse878@planet.nl.

 

BALK ziet je motivatiebrief met CV graag tegemoet vóór 18 oktober 2021 per e-mail aan directeur Pepijn Lagerwey via: directeur@balknet.nl.

 


(Publicatiedatum: 27-09-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: