Pepijn Lagerwey vertrekt als directeur van BALK

Pepijn Lagerwey vertrekt per 1 mei 2022 als directeur van BALK, de Bond(Foto: Rik Engelgeer) voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek. Hij heeft het bestuur van BALK laten weten dat hij de tijd rijp acht voor een nieuwe man of vrouw aan het roer, na acht mooie jaren bij de korenbond.

 

Bestuur en bureau van BALK vinden het jammer dat Pepijn vertrekt, maar hebben uiteraard alle begrip voor zijn besluit, na al die jaren van trouwe dienst en tomeloze inzet. “BALK is trots op de manier waarop Pepijn uitgroeide tot het gezicht van de bond”, zegt voorzitter Erica Tervelde. "BALK is er een stuk groter, leuker, krachtiger en wijzer door geworden. Als muzikale duizendpoot, organisator, dynamisch manager met een enorm netwerk én als fijn mens gaan we hem missen.”

 

Frisse wind

Pepijn Lagerwey trad in september 2014 aan als directeur van BALK. "Ik heb acht jaar lang gedaan wat ik kon om de bond te brengen waar we nu staan. Ik wil het moment vóór zijn dat het lastig wordt om die inspanning te blijven leveren. Als je zó gaat denken, wordt het tijd voor een frisse wind. Voor iemand die BALK nieuwe impulsen kan geven in de Nederlandse koorwereld", aldus Pepijn.

 

Groei

BALK is onder Pepijn Lagerwey uitgegroeid tot een geprofessionaliseerde organisatie met een sterk en persoonlijk bureau en een enorme groei van het aantal leden (de bond vertegenwoordigt nu 16.500 zangers in de lichte koormuziek, vocal groups en het muziektheater, tegen 9.000 in 2014). Bovendien heeft BALK een prachtig opleidings- én festivalprogramma neergezet en zijn er nauwe samenwerkingen met verschillende partners en sponsors ontstaan.

 

Vertrouwen

Erica Tervelde: "Het gaat goed met BALK en vol vertrouwen en met open vizier kijken we naar de toekomst. We zijn Pepijn dankbaar voor zijn bijdrage daaraan en wensen hem veel geluk en succes toe in zijn verdere loopbaan en toekomst. Op 15 oktober is het BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam. Dat wordt een mooi moment voor een passend afscheid. Dat gunnen we hem van harte."

 


(Publicatiedatum: 05-04-2022)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: