Vocaal Digitaal: het eerste online korenfestival van BALK!

 

Vocaal Digitaal: het eerste online korenfestival van BALK!

Vocaal Digitaal is de naam van het allereerste online korenfestival dat BALK, in samenwerking met WorldJAM, organiseert. Het vindt plaats op zondagmiddag 21 maart 2021 van 13.30 tot 15.00 uur via het online programma Jamulus. Er is plaats voor 9 koren, ensembles of vocal groups. De inschrijving begint op zaterdag 6 maart. Deelname is gratis. Het festival kent een eigen webpagina: www.vocaaldigitaal.nl.

 

Jamulus raakt steeds meer in zwang onder koren omdat het online zingen - dus zonder vertraging - echt mogelijk maakt. Onlangs schreven we daar al uitgebreid over. Met het festival wil BALK op de eerste plaats bereiken dat we weer eens lekker en vrijuit gaan zingen. Vooral ook nu de huidige situatie rond corona zo ongewis is, dat de BALK-regiofestivals van 2021 noodgedwongen zijn doorgeschoven naar 2022. En hoewel Vocaal Digitaal natuurlijk niet te vergelijken is met een fysiek festival, is het wel een prachtige manier om nu eens een positieve vibe door de koorwereld te laten gaan. Vocaal Digitaal kent geen competitie-element, het plezier in zingen staat centraal.

 

Livestream en publiek

Daarnaast wil BALK laten zien tot welke mooie resultaten online samen zingen via Jamulus kan leiden. De deelnemende koren moeten om die reden dus wel eerder gewerkt hebben met Jamulus. Vocaal Digitaal wordt via een livestream op YouTube en Facebook ook een mooi evenement voor het publiek dat het festival dus live én gratis kan bijwonen. Deze links delen we binnenkort via onze site en sociale media. De livestream is mede mogelijk dankzij de samenwerking met - en technische ondersteuning door - WorldJAM. Dat is een internationale organisatie die al bijna een jaar lang elke week een Jamulus-event presenteert.

 

Meedoen en aanmelden

Koren die willen meedoen, zingen twee nummers in maximaal 8 minuten podiumtijd. Ze kunnen zich vanaf zaterdag 6 maart 2021, 10.00 uur, aanmelden onder opgave van de twee nummers en de duur ervan. Dat kan tot 14 maart of eerder tot het moment dat het festival is volgeboekt. Wees er dus snel bij want in totaal kunnen 9 groepen meedoen aan Vocaal Digitaal.

Aanmelden kan via www.vocaaldigitaal.nl. Daar vind je ook alle (technische) informatie.

 

Team Vocaal Digitaal

Vocaal Digitaal wordt namens BALK georganiseerd door de dirigenten Jurriaan Grootes en Petra Limon en door zanger en technicus Paul Sijben. Zij komen in het eerdergenoemde BALK-artikel ook aan het woord over het gebruik van Jamulus. BALK wil zelf natuurlijk ook ervaring opdoen met een online korenfestival, mogelijk volgen er meer edities van Vocaal Digitaal.

 

 

 

 

 


(Publicatiedatum: 27-02-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: