Landelijke NKF Finale tijdens Korenfestival Amusing Hengelo

 

Landelijke NKF Finale tijdens Korenfestival Amusing Hengelo

De landelijke finale van het Nederlands Koorfestival (NKF) heeft plaats tijdens Korenfestival Amusing Hengelo op zaterdag 2 juni 2018 in Hengelo, Overijssel. Beide organisaties gaan op deze dag een unieke samenwerking aan door de krachten te bundelen. Amusing Hengelo krijgt op deze manier een kwalitatieve verdieping in het festival door de beste koren van de Nederlandse provincies die de finale hebben behaald in het programma op te nemen.

Het NKF had al eerder besloten om haar finale in het oosten van Nederland te organiseren. Niet alleen omdat de podia in de Randstad zeer kostbaar zijn, maar vooral ook omdat de podia en het publiek in de Randstad zo goed als verzadigd zijn door het enorme culturele aanbod. Vanwege de Provinciale NKF-Competitie Overijssel op 10 maart 2018 in het Muziekcentrum Enschede lag daar de eerste focus, maar de kans om in samenwerking met Amusing Hengelo buiten de Randstad een korenfestival met landelijke uitstraling te ontwikkelen biedt voor beide organisatie veel meerwaarde.

Voorafgaand aan de landelijke finale, organiseert het NKF in heel Nederland zelfstandige provinciale/regionale koorcompetities. Het NKF zit duidelijk in de lift: het aantal aanmeldingen voor deze editie is nu al met 80% gestegen ten opzichte van de vorige editie. De nieuwe formule sluit beter aan bij de grote veranderingen binnen de Nederlandse koorwereld.

Deelnemen aan het Nederlands koorfestival is spannend, inspirerend en leerzaam, voor koor én dirigent. Maar om de finale van het Nederlands Koorfestival te bereiken, moet je je echt onderscheiden. Een vakkundige jury beoordeelt de koorpresentaties op tien kwalitatieve criteria die op ieder koor van toepassing zijn, ongeacht samenstelling of stijl. De winnaar mag zich 2 jaar lang “Het Beste Koor van Nederland” noemen!

Tijdens het Korenfestival Amusing Hengelo, een prachtig festival dat mede mogelijk wordt gemaakt door BALK, treden ruim 100 koren uit binnen- en buitenland op. Maar liefst 20 binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Hengelo staan op 2 juni 2018 klaar voor popkoren, klassieke koren, shantykoren, grote en kleine ensembles; kortom voor alle koren die graag willen laten zien en horen wat ze in huis hebben. Daarnaast wordt er een uitgebreid programma met workshops en coachingsessies aangeboden.

Een uniek evenement voor alle liefhebbers van koormuziek dat niemand mag missen!

Voor deelname aan de voorafgaande provinciale NKF Competities, zie www.nederlandskoorfestival.nl.
Inschrijven voor Korenfestival Amusing Hengelo kan tot 31 maart 2018 via www.amusing-hengelo.nl.

 


(Publicatiedatum: 12-12-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: