Uitreiking Amateur Musical Awards 2021 voor live publiek op 12 juli

 

Uitreiking Amateur Musical Awards 2021 voor live publiek op 12 juli

De 6e uitreiking van de Amateur Musical Awards (editie 2021) vindt plaats opKindermusicalgroep De Notenkrakers 12 juli in theater Scala in Utrecht voor een live publiek. Een nieuwe award wordt namens BALK uitgereikt: de prijs voor het Beste Ensemble.

 

De uitreiking heeft wel een andere opzet dan anders. Zo zullen de genomineerden helaas niet kunnen optreden. Omdat een aantal van de genomineerde voorstellingen nog in 2019 gespeeld zijn en er vorig jaar geen gala was, zit er een lange tijd tussen die voorstellingen en de uitreiking van de awards. Daardoor zijn optredens van genomineerden (die de betreffende producties immers al lang niet meer hebben uitgevoerd) praktisch niet goed haalbaar.

 

Programma

In plaats daarvan wordt de basis van het programma nu de Dutch Musical Night. Er zijn nummers te zien door amateurs én professionals uit onder meer Pippin, Next to Normal, Fiddler On The Roof, Stil Verzet en 3 Musketiers. De begeleiding is van het Grand Circle Orchestra. Kaarten voor de Dutch Musical Night zijn nu te koop via deze link. De presentatie is weer in handen van Erik Brey.

 

Awards

Dit jaar worden in de volgende categorieën awards uitgereikt:

  • Beste Musical
  • BALK Award voor Beste Ensemble
  • Beste Amateur in een hoofdrol
  • Beste Amateur in een bijrol.

 

Genomineerden

Onder de genomineerden voor de AMA's zijn verschillende BALK-leden. Kindermusicalgroep De Notenkrakers uit Waalwijk is met Oliver! genomineerd voor de Amateur Musical Award voor Beste Musical 2021. Bij de Beste Amateurs in een Hoofdrol zijn dat: Daniel Nijland én Sabrina Willeboordse in Jekyll & Hyde door Time Square Uitgeest, Freek van der Heide in Shrek door Muziektheater VAKK en Jessy Hooijmaijers in Oliver! ook weer van De Notenkrakers. En Lennard Borg is genomineerd als Beste Amateur in een Bijrol in All Shook Up door Theatergroep Spot.

 

BALK Award voor Beste Ensemble

Bij de toekenning van de BALK Award voor Beste Ensemble wordt gekeken naar de beste ensembleprestatie. Daarbij kan het gaan om het uitvoeren van een gezamenlijk nummer vocaal, of juist om een bijzonder goed uitgevoerd dansnummer. Maar een ensemble dat gedurende de hele voorstelling een zeer significante bijdrage levert aan het verhaal, komt ook in aanmerking. Passie en beleving zijn het uitgangspunt.

 

De uitreiking van de Amateur Musical Awards is een initiatief van de Stichting Amateur Musical Nederland (SAMN) en wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Circle, BALK, VSB-fonds, Medialab en NTK.

 

 

 


(Publicatiedatum: 31-05-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: