BALK organiseert masterclasses met Shirma Rouse

Maak kennis met groove en expressie in de gospel van Shirma Rouse

 

DE INSCHRIJVING VOOR KOREN IS INMIDDELS GESLOTEN. VOOR INDIVIDUELE ZANGERS ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ IN UTRECHT.

 


Bam! Een enorme stoot energie en inspiratie opdoen dankzij Shirma Rouse. Met je koor ingewijd worden in gospel en soul. Maar ook: op zoek gaan naar de identiteit van je koor aan de hand van twee nummers uit jullie eigen repertoire. En dat hoeven geen gospel- of soulnummers te zijn want Shirma kan uit de voeten met alle genres.

 

Het kan allemaal met de BALK-masterclasses door Shirma Rouse: op 10 september in Utrecht en op 24 september in Zutphen. Per datum/locatie kunnen 3 koren deelnemen, dus wees er als de kippen bij. BALK-leden krijgen daarbij voorrang én een aantrekkelijke korting. Daarnaast is er ruimte voor deelname van maximaal 50 individuele zangers per dag. Aanmelden kan tot 1 juli 2023.

 

Let op: de eerder gecommuniceerde datum van 9 september in Eindhoven is helaas vervallen.

 

Shirma Rouse

Shirma Rouse is een belangrijke ambassadeur van gospelmuziek in Nederland. Zo was ze te zien als coach in het tv-programma ‘Amazing Grace’ van de EO, en was ze co-curator van de tentoonstelling ‘Gospel - Muzikale reis van kracht en hoop’ in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Met haar krachtige stem, toegankelijke persoonlijkheid en muzikale drive spreekt ze veel (koor)zangers aan.

 

Zingen vanuit je gevoel

Groove, expressie en interpretatie, daar gaat het vooral om in gospel en soul. Want waarom zing je eigenlijk? En wat zing je dan? Simpele vragen maar het antwoord weten we in de West-Europese zangtraditie vaak niet meer te vinden. Gospel leert je daadwerkelijk vanuit je gevoel te zingen. Passie en overtuiging ondervind je tijdens de masterclass letterlijk aan den lijve.

In de twee nummers die je als koor zelf inbrengt, ga je met Shirma verder dan de inhoud van het lied. Je boort diepere lagen aan en gaat op zoek naar de identiteit van je koor. Wat is de échte betekenis van het lied voor jullie als groep?

 

Praktische informatie

  • Elke masterclass-dag begint om 10.30 uur met een inloop met koffie/thee.
  • Vanaf 11.00 uur is er een warming-up, gevolgd door de gospel- en soulworkshop met alle deelnemers door Shirma Rouse.
  • Na de lunchpauze van 12.30 tot 13.00 uur, is er voor elk koor steeds een workshop van 45 minuten waarin twee eigen koornummers worden behandeld. Koren die ‘niet aan de beurt zijn’ én de individuele deelnemers zijn op dat moment toehoorder want goed luisteren en observeren is onderdeel van het leerproces. Ook kunnen zij reageren en vragen stellen.
  • Na de masterclasses is er een gezamenlijke afsluiting met alle deelnemers van een half uur. De dag sluit om 16.15 uur.

 

Waar en wanneer

  • Zondag 10 september 2023, Utrecht, ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
  • Zondag 24 september 2023, Zutphen, Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, 7202 AN Zutphen

 

Kosten

 

Individuele zangers (BALK-lid)
1-5 personen € 25,- p.p.
6 personen of meer: € 3,- korting p.p. € 22,- p.p.
Deelname als koor (BALK-lid)
basisbedrag t/m 10 personen € 250,-
voor elke extra zanger € 17,50
tot een maximum van € 400,- per koor
Niet BALK-leden
Individuele zangers € 30,-
Koren € 450,-

 

Aanmelden

  • Aanmelden voor koren is helaas niet meer mogelijk.
  • Aanmelden voor individuele zangers kan nog voor de locatie Utrecht via dit Google-formulier.

 

Als de masterclasses zijn volgeboekt, wordt een reservelijst aangemaakt.

 

Vragen?

Mail Léontine van Duin, administratie@balknet.nl.

 

De BALK Masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door VSBfonds. Het fonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

 

Dit artikel is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2023, 15.27 uur.

 


(Publicatiedatum: 26-04-2023)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: