Minister Van Engelshoven: 'Koorsector is een belangrijke drager van de cultuur in Nederland'

 

Minister Van Engelshoven: 'Koorsector is een belangrijke drager van de cultuur in Nederland'

'De koorsector is een van de belangrijkste dragers van de cultuur in Nederland.' Dat zei minister Ingrid van Engelshoven (OCW) tijdens haar bezoek aan de Nederlandse koorsector op 28 september tegen de achtergrond van het 11e Internationale Barbershop Ontmoetingsfestival in 's-Hertogenbosch.

 

Het bezoek vond plaats op uitnodiging van uitnodiging van Koornetwerk Minister Ingrid van Engelshoven in gesprek met de koorsectorNederland - waarvan ook BALK deel uitmaakt - en KNMO. De minister ging in gesprek met een brede afvaardiging van de koorsector. Ook BALK-directeur Pepijn Lagerwey was daarbij aanwezig. Van Engelshoven zei dat ze in gesprek wil gaan met de sector om te kijken hoe het verenigingsleven zich met elkaar kan versterken. Doel is om de amateurmuzieksector levendig te houden.

 

“Als het gaat om cultuur in Nederland, bent u met heel veel vrijwilligers een van de belangrijkste dragers hiervan. Het hart van de Nederlandse cultuur is precies datgene wat ú doet: zorgen dat verhalen verteld blijven worden”, aldus de minister.

 

Tijdens het werkbezoek werd ook gesproken over de functie van de koorsector in perspectief tot gezondheid, sociale verbinding en maatschappelijke context. De vergrijzing onder vrijwilligers kwam ter sprake naast de essentiële rol die zingen kan spelen om de groeiende eenzaamheid bij ouderen het hoofd te bieden. Datzelfde geldt bij mensen met dementie, alzheimer of kanker.

 

De minister was vol lof over de omvang van de sector en prees de vindingrijkheid waarmee van binnenuit initiatieven tot ontwikkeling worden gebracht. Na afloop nodigde ze de brede delegatie uit om met haar in gesprek te blijven over ondersteuning en versterking van de koorsector.

 

Het werkbezoek van de minister werd afgesloten met een bezoek aan enkele uitvoeringen van barbershopkwartetten en -koren in de Bossche binnenstad.

 

 


(Publicatiedatum: 01-10-2019)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: