Applaus én een BALK-kerstpakket voor Bjørn, Angelique en Rogier

 

Applaus én een BALK-kerstpakket voor Bjørn, Angelique en Rogier

Drie koorkanjers krijgen binnenkort een kerstpakket van BALK bezorgd. Na onze oproep aan de BALK-koren om zo’n kanjer te nomineren voor dat mooie pakket, kwamen er vele inzendingen binnen. Weer werd duidelijk hoeveel inspirerende, creatieve en energieke mensen er in de koorwereld rondlopen die alles geven om samen te kunnen zingen. Echt indrukwekkend! Drie verhalen sprongen er voor Pepijn, Léontine en Jan (het BALK-bureau) uit.

 

  • Bjørn Koot is de stille kracht van Muziektheatervereniging Poly Hymnia uit Zeist. Létterlijk stil: hij is de niet-meezingende voorzitter van het gezelschap. Op de achtergrond is hij van onschatbare waarde voor de vereniging. In het afgelopen jaar wist hij – ondanks wegvallende repetities en afgelaste concerten – iedereen te motiveren, bij de les te houden en haalbare doelen te stellen. Dat deed hij allemaal naast de moeilijke coronatijd die hij toch al doormaakte als horecaman in hart en nieren. Straks staat Poly Hymnia weer op het podium en krijgen de zangers na de voorstelling weer applaus. ‘En dat moet nu ook maar eens voor Bjørn gaan klinken’, vinden ze bij Poly Hymnia.

 

  • Angelique Snijders redde met haar positieve inbreng niets meer of minder dan haar koor, zo vinden ze bij Zanggroep AmuZing in de Hoeksche Waard. Tijdens een aantal vergaderingen werd de opheffing van AmuZing overwogen. Voor Angelique, secretaris binnen het bestuur, was opgeven geen optie. ‘Telkens wist ze onze koppies weer omhoog te krijgen.’ Ze stond de leden met oneindig veel geduld bij met alle techniek rond Jamulus, regelde een online-pubquiz, organiseerde én leidde ‘zoom-babbelsessies’ en behield het gevoel van ‘samen’. Toen de repetitielocatie sloot en de dirigent opstapte, vond ze ook nog een nieuwe ruimte én een nieuwe muzikaal leider. ‘Zij heeft dit echt verdiend’.

 

  • Rogier Neefe, voorzitter van het Utrechtse koor Leeuwenhart, stortte zich al vanaf de eerste lockdown op Jamulus. ‘Samen met onze dirigent vond hij een manier om online effectief te repeteren. Net toen alles weer normaal leek te gaan worden, werd hij persoonlijk getroffen door een nare ziekte. Twee keer moest hij een ingreep ondergaan. Maar gelukkig heeft de ziekte Rogier niet klein gekregen.’ Slechts één maand moest hij zijn functie als voorzitter neerleggen. En nu? Nu is hij op volle sterkte terug. ‘Rogier heeft een bedankje en een hart onder de riem enorm verdiend.’

 

Een gebaar in moeilijke tijden

We danken iedereen die ons een nominatie stuurde voor de prachtige verhalen, voor de inspiratie, het geloof in de toekomst, de energie en de zin in zingen! Ook jullie kandidaat is een voorbeeld voor velen en had een kerstpakket verdiend. Mogen we hier de suggestie doen – ook aan alle andere koren - om voor jullie koorkanjer zelf een kerstpakket samen te stellen? Als iedereen iets in een mooie doos doet, ben je zó klaar! Maar een cadeaubon, een bos bloemen of een high tea (om maar eens wat te noemen) kan natuurlijk ook. Alles voor het gebaar, zeker in moeilijke tijden. Veel succes!

 


(Publicatiedatum: 16-12-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: