Laat je inspireren: word Balkenier!

Elk jaar doen vele koren, vocal groups en muziektheatergroepen mee aan een of meer BALK-festivals. Stuk voor stuk zijn het bijzondere momenten voor koor, dirigent en publiek. Hier werken ze soms maandenlang naar toe; dit is waar het om gaat!

 

Daarom willen we deze krenten uit de pap graag delen met de hele BALK-familie via een kort verslagje of een recensie. In het verleden beschikte BALK over een team van zangliefhebbers die concerten en festivals bezochten om er verslag van te doen: de ‘Balkeniers’. Dat fenomeen willen we graag nieuw leven inblazen.

 

Wat doe je als Balkenier?

  • Als Balkenier bezoek je namens BALK een van onze festivals; uiteraard worden reiskosten en entree vergoed.
  • Je woont optredens bij, snuift de sfeer van het festival op en praat eventueel met zangers, dirigenten en publiek.
  • Je beschrijft je bevindingen, hoogtepunten, opbouwende kritiek en persoonlijke noten in een kort verslag dat geplaatst wordt op de website en socials van BALK.
  • Heb je een leuk idee om verslag te doen van een concert of bijvoorbeeld een bijzondere workshop, los van de festivals? Ook dat kan, na voorafgaand overleg met het BALK Bureau.

 

Als Balkenier hoef je echt geen professioneel schrijftalent te zijn. Het gaat erom dat je je ervaringen, opmerkingen en observaties als zangliefhebber weet over te brengen. Eventueel redigeert de webredacteur je stuk nog, maar hij zorgt er altijd voor dat het jouw verhaal blijft.

 

Bovenal is het enorm boeiend om al die verschillende zanggroepen en hun dirigenten aan het werk te zien. Laat je inspireren door hun inzet, energie en ideeën.

 

Wil je ook Balkenier worden? Stuur een mail naar administratie@balknet.nl en we nemen direct contact met je op!

 


(Publicatiedatum: 09-02-2023)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: