ZINGmagazine. editie 2 december

Dit wil je niet missen! In de nieuwe editie van ZINGmagazine, die op 2 december verschijnt, wordt onder meer aandacht besteed aan:

Zingen met een piep. Zingen en tinnitus

Zo'n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van tinnitus of hyperacusis en musici en zangers vormen een risicogroep. Is er nog een zangersleven na de piep?

Uit de school geklapt

Zangdocenten komen regelmatig aan het woord, maar wat vinden de studenten eigenlijk van hun opleiding? Hoe ervaren zij de periode op het conservatorium of mbo-opleiding? ZINGmagazine ging op onderzoek uit en sprak vier zangstudenten uit verschillende disciplines en van verschillende opleidingen.

Muzikaal pleidooi

Hilbrand Adema luisterde naar een nieuwe cd van het Paragon Ensemble onder leiding van Ramon van den Boom met koormuziek van Andries Clement. Een hartstochtelijk pleidooi voor de muziek van deze componist en voormalige directeur van het Brabants Conservatorium die twee jaar geleden overleed.

Soundchecken

In de rubriek Kwesties gaan we onder meer in op het fenomeen soundcheck: hoe werkt zoiets en waar moet je op letten?

 

Hoezo, stille nacht?

Geen tijd in het jaar waarin zoveel wordt gezongen als in de kersttijd. De koorwereld splitst zich op: werkt het ene koor eensgezind toe naar de jaarlijkse traditionele kerstavond-met-meezingers, valt het andere koor uiteen in kleine schnabbel-kerstkoortjes voor op straat. ZINGmagazine doet een greep uit al het schoons.

Freeks nieuwe kerstlied

Last but not least! Freek de Jonge schreef het jaarlijkse ZINGmagazine kerstlied. Een nieuwe tekst op een bestaande melodie. Elk jaar komt ZINGmagazine met een nieuw kerstlied. Een alternatief, inclusief koorarrangement van Elke Jansen, voor al die bekende traditionele nummers. Wil je eens iets anders zingen met kerst? Je ontdekt het in ZINGmagazine!

 

Neem nu een jaarabonnement op ZINGmagazine met korting voor BALKleden. Je betaalt dan geen €32,50 per jaar, maar slechts €25,00. Dit aanbod geldt zowel voor koren als individuele leden. Wil je gebruik maken van deze korting? Stuur dan een mail naar administratie@balknet.nl onder vermelding van: naam, adres, postcode en woonplaats, de naam van je koor en het BALK-lidmaatschapsnummer van je koor.

 


(Publicatiedatum: 08-11-2016)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: