BALK neemt afscheid van directeur

Nieuwe directeur voor BALK

Pepijn LagerweyPer 1 oktober 2014 krijgt BALK, de Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren een nieuwe directeur: Pepijn Lagerwey, arrangeur en dirigent van close harmony vrouwenkoor Divina en Vocal Group Close-Up. De huidige directeur, Ruut te Velthuis, neemt per die datum afscheid om zich vol te kunnen wijden aan zijn werk als directeur bij de muziekschool Hof van Twente en het theaterdirecteurschap van De Reggehof te Goor.

 

Ruut is in 2005 bij BALK begonnen als algemeen bestuurslid. Hij viel meteen op door zijn enthousiasme en goede ideeën om BALK verder te ontwikkelen. Door de snelle groei die BALK doormaakte en de vele werkzaamheden die Ruut voor de stichting verrichtte, werd hij per 1 januari 2011 aangesteld als directeur van BALK.

Ruut te VelthuisIn deze functie heeft hij mede zorg gedragen voor uitbreiding van het educatieaanbod en grotere naamsbekendheid van BALK in Nederland, door de introductie van een digitale nieuwsbrief en de ontwikkeling van een mooie, nieuwe website. Het landelijke korenfestival voor lichte muziek zingende koren is door de voortrekkersrol van Ruut hét TOPfestival geworden, waar 70 koren in competitieverband kunnen strijden om de titel ‘beste koor/zanggroep lichte muziek in Nederland’.

 

Ruut heeft zich altijd voor 200% ingezet voor BALK en heeft zijn enthousiasme in die 9 jaren behouden. Hij heeft de beslissing om te stoppen dan ook met pijn in het hart genomen.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat BALK in de persoon van Pepijn Lagerwey een waardige opvolger van Ruut heeft gevonden. Pepijn had naast zijn huidige werk en zijn koren behoefte aan een nieuwe uitdaging en heeft deze gevonden in de functie van directeur van BALK. We hebben er alle vertrouwen in dat de continuïteit en toekomst van BALK met Pepijn veilig zijn gesteld en zien de samenwerking met hem met vertrouwen tegemoet.

 

Bestuur BALK

 


(Publicatiedatum: 18-09-2014)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: