Interactieve klankervaring tijdens Earth Hour op 25 Maart 2017

 

Interactieve klankervaring tijdens Earth Hour op 25 Maart 2017

Zangers gezocht

Het WNF, Gemeente Rotterdam en Merlijn Twaalfhoven slaan de handen ineen voor een vocaal ritueel dat het leven en de aarde eert: een interactief concert zonder elektriciteit.

 

Earth Hour 2012, foto: Janna BathoornMet rituelen eren we datgene waar we ontzag en waardering voor hebben. We zingen als iemand jarig is, maar ook als een sportman kampioen wordt. Kerst vieren we met prachtige concerten. En rond rond pasen wordt de Matthäus passie elk jaar wel bijna 200 keer uitgevoerd in Nederland. Klimaatverandering laat ons beseffen hoe kwetsbaar en verbonden we zijn als bewoners van deze wereld. Een belangrijke vraag hierbij is: Hoe kunnen we deze verbintenis ervaren? Een antwoord: door samen te komen, te luisteren en te zingen.

 

Tijdens Earth Hour doen mensen en andere stroomverbruikers wereldwijd de lichten uit om stil te staan bij het tegengaan van klimaatverandering. Voor aankomende Earth Hour heeft Twaalfhoven een interactief concert ontwikkeld en een stuk gecomponeerd, gebaseerd op beschikbare temperatuurmetingen op verschillende plekken in de wereld in de afgelopen 100 jaar. De klankervaring vindt plaats in Rotterdam en is tevens het schakelmoment van de Gemeente Rotterdam om de verlichting op de Erasmusbrug te vervangen met energiezuinige LED-verlichting.

Twaalfhoven is één van de meest avontuurlijke componisten van dit moment. Hij ontwierp eerder muzikale ervaringen voor o.a. Holland Festival, TEDx Amsterdam (opening en afsluiting in Concertgebouw), Sensation, Suntory Hall (Tokyo), Carnegy Hall (New York), Rijksmuseum. Hij ontwikkelde al eerder een vocaal concept voor Earth Hour: Resonance met 400 zangers in de Martinikerk, Groningen.

 

Vanuit het Resonance Lab worden er naast het evenement in Rotterdam ook nog op vijf andere bijzondere plekken zangervaringen georganiseerd: Amsterdam, Apeldoorn, Kampen, Zeist en Zoetermeer.

 

Oproep: Zangers gezocht!

Op de dag zelf worden er workshops gegeven waar iedereen die van zingen houdt en een statement tegen de opwarming van de aarde wil maken, zich voor kan inschrijven. Deelnemers worden vervolgens voorbereid om tijdens Earth Hour van 20:30 - 21:30 te zingen.

 

Meer informatie: www.resonancelab.eu/earth-hour-2017/.

 

Download flyer ►

 


(Publicatiedatum: 28-02-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: