Koorbiënnale zoekt amateurkoren voor populaire Hofjesconcerten

 

Koorbiënnale zoekt amateurkoren voor populaire Hofjesconcerten

Nieuw: Kwartettendag, zangschool voor 1 dag

 

Koorbiënnale werft amateurkoren voor populaire Hofjesconcerten

Diverse koren en vocale ensembles zijn weer welkom bij de befaamde Hofjesconcerten. Deze concerten vinden plaats tijdens de Haarlemse Koorbiënnale op zaterdag 1 juli 2017. In een groot aantal hofjes geven amateurensembles uiteenlopende concerten. Veel muziekgenres komen aan bod. Van werken van buiten de grenzen van Europa tot en met romantische liederen, van eigentijdse popsongs tot en met middeleeuwse gezangen. Deelname en toegang tot de Hofjesconcerten zijn gratis.

 

Hofjesconcerten, foto: Onno van AmeijdeDe Hofjesconcerten zijn al jaren één van de hoogtepunten van de Koorbiënnale. Haarlem is bij uitstek een hofjesstad. Deze prachtige monumenten in het centrum van de stad creëren door hun stille ambiance en mooie akoestiek een unieke sfeer voor bezoekers en zangers.

 

De concerten vinden plaats op zaterdagmiddag 1 juli a.s. Elk ensemble zingt ca. 25 minuten. Koren en ensembles kunnen zich voor de Hofjesconcerten tot uiterlijk 1 maart inschrijven via www.koorbiennale.nl. Vanwege het succes van de Hofjesconcerten en het aantal aanmeldingen dat nu al binnen is, verwacht de Koorbiënnale veel reacties. Vandaar dat er een lichte selectie is aan de hand van YouTube-filmpjes en/of ander filmmateriaal.

 

Nieuw: Kwartettendag, zangschool voor 1 dag voor kleine ensembles

Nieuw tijdens de Koorbiënnale is de Kwartettendag voor kleine geoefende amateur-ensembles (kwartet, trio, kwintet, dubbelkwartet etc. tot maximaal 12 personen). Deze zangschool voor 1 dag vindt plaats in de Philharmonie Haarlem, eveneens op zaterdag 1 juli. Onder deskundige leiding van Wishful Singing, vocal coach Merel Martens en het Damask Vocal Quartet krijgen de ensembles meer kennis en inzicht over onder andere stemgebruik, ensembletechniek, podiumpresentatie en repertoire. Met deze nieuwe kennis op zak krijgen de ensembles later op de dag, tijdens de Hofjesconcerten, de mogelijkheid om op een speciaal podium hun opgedane ervaring te delen. Inschrijven vóór 1 mei a.s. via www.koorbiennale.nl.

 

De Kwartettendag is een nieuw initiatief van de Koorbiënnale, dat volledig past in de wens van het festival om de interactie en kennisoverdracht tussen professionals en amateurs te bevorderen.

 

 


(Publicatiedatum: 24-02-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: