Acht plaatsen voor fulltime Master Vocal Leadership

De fulltime Master-opleiding Vocal Leadership heeft vanaf september 2019 weer plaats voor acht ambitieuze studenten die zich verder willen verdiepen en ontwikkelen in het leiden van koren of vocal groups. De toelatingsexamens vinden plaats op dinsdag 26 maart. Aanmelden kan tot maandag 18 maart 2019.
Studenten Vocal Leadership oefenen met Vocal Painting
De methodiek van Vocal Leadership - ontwikkeld in Denemarken door Jim Daus Hjernøe aan de Royal Academy of Music in Aalborg (RAMA) - leidt op tot het werken met (pop)koren, a cappella ensembles, vocal groups en kamerkoren. Speerpunt is dat de zangers en de dirigent de verantwoordelijkheid voor de muziek samen delen. 'Dat maakt deze lesmethode verfrissend en anders dan andere dirigentenopleidingen', zo stelt Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam dat de opleiding aanbiedt. Na afloop hebben de studenten niet alleen hun eigen vaardigheden opgeschroefd, maar beschikken ze ook over oefeningen om toe te passen op allerlei (zang)stijlen: pop- en jazz, licht klassiek en wereldmuziek.

De opleiding richt zich op conservatoriumstudenten én op professionals die al werkzaam zijn als koordirigent, zangleraar of vocal coach en die hun vak een nieuwe impuls willen geven. De voertaal binnen de opleiding is Engels. De opleiding wordt onder meer verzorgd door hoofdvakdocenten Merel Martens en Rohan Poldervaart. Tijdens werkweekenden komen verder internationale gastdocenten langs, waaronder Jesper Holm (Dirigent Vocal Group Touché Denemarken) en Peder Karlsson (voorheen zanger The Real Group, Zweden). De lessen vinden plaats bij de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 maart 2019 via info@vocalleadership.nl. Voor verdere info kijk je op: www.vocalleadership.nl.

 


(Publicatiedatum: 15-02-2019)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: