The Swingles: een prachtig cadeau voor BALK-leden!

BALK heeft een prachtig cadeau voor de leden van de aangesloten koren: zeThe Swingles (Foto: Nedim Nazerali) mogen zonder kosten naar het optreden van The Swingles op 6 november 2021 in De Doelen in Rotterdam!

 

BALK komt met die geste omdat de bond wil vieren dat we weer mogen zingen én dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Bovendien wil BALK de koren bedanken omdat ze zich met veel creativiteit en doorzettingsvermogen anderhalf jaar lang niet uit het veld hebben laten slaan.

 

Zoals bekend, verzorgt de legendarische a cappellagroep The Swingles op 6 november een concert in de Grote Zaal van De Doelen. Daar waar oorspronkelijk het BALK TOPfestival gepland stond.

 

Let op de mailbox voor de bestelcode!

Alle BALK-koren krijgen binnenkort een e-mail met daarin een code. Met die code kunnen alle leden van al die groepen kosteloos een kaartje reserveren via de website van De Doelen. Wil je toch graag een vrijwillige, financiële bijdrage leveren? Dat is fijn! Nadere informatie daarover komt ook in het e-mailbericht. Houd de mailbox dus goed in de gaten.

 

En, o ja: er is geen limiet voor het aantal kaarten dat elk koor kan reserveren voor het concert. Je kunt in je eentje komen, met zijn tienen of... allemaal. Wel geldt natuurlijk: op = op.

 

Over The Swingles

The Swingles zijn een van de meest bewonderde en geliefde vocal groups. Hun natuurlijke flair als entertainers en hun stijlvolle shows brachten hen naar podia en festivals in alle hoeken van de wereld. Ze wonnen 5 Grammy Awards en vele prijzen, jaar in, jaar uit. Hele generaties groeiden op met hun concerten en soundtracks voor film en tv. Dankzij hun muzikale ontwikkeling en creatieve drive zijn ze nog even relevant als bij de oprichting door Ward Swingle, bijna 60 jaar geleden.

 

The Swingles springen moeiteloos van genre naar genre met hun herinterpretaties van jazz, klassiek, folk, pop en wereldmuziek. Daarnaast groeit hun repertoire altijd maar door met eigen composities. Het geheim van The Swingles is dat de 7 zangers soleren, componeren én verhalen vertellen in een tijdloze sound.

 

De groep werd in 1962 opgericht in Parijs als The Swingle Singers door de Amerikaan Ward Swingle. Doel was om de pianomuziek van Bach vocaal ten gehore te brengen. Hun overrompelende debuutalbum ‘Jazz Sebastian Bach’ gaf hun carrière een vliegende start. Sindsdien maakten ze meer dan 50 zeer uiteenlopende albums waarop – nog altijd in de geest van oprichter Ward Swingle - geen uitdaging uit de weg gegaan wordt.

 

The Swingles van nu bestaan uit Federica Basile (Italië), Joanna Goldsmith-Eteson (UK), Imogen Parry (UK), Oliver Griffiths (UK), Jamie Wright (UK), Jon Smith (US) and Edward Randell (UK).

 

Luciano Berio was een van de eerste componisten die het geluid van The Swingles versterkt brachten in een orkestrale setting in zijn Sinfonia. Daarna volgden uitvoeringen met San Francisco Symphony, ORF Vienna Radio, London Philharmonic Orchestra en het Orkest van het Scala in Milaan.

 

Verder werkten The Swingles samen met onder meer The King’s Singers, Peter Hollens and Jamie Cullum. Daarnaast richtten ze enkele jaren geleden het succesvolle London A Cappella Festival op en lanceerden ze een onlineprogramma waarin ze optreden als zangcoaches.

 


(Publicatiedatum: 29-09-2021)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: