Firework bij Popkoor Repeat

Popkoor Repeat zet topprestatie neer in het Musiater

Het was echt ‘Firework!’ in Het Musiater op 15 juni. Popkoor Repeat liet zich in een overdonderende show van haar beste kant zien. Firework vertelt een liefdesverhaal, waarbij twee oud geliefden elkaar na lange tijd weer terugvinden. Naast de beweging én expressie van eigen koorleden bij de nummers, heeft Repeat gekozen voor een extra dimensie door het toevoegen van een danskoppel dat het verhaal prachtig uitbeeldde in een moderne stijl.

 

Foto: Jacques KokOok bij de solostukken liet het koor horen dat er zich parels van stemmen in het koor bevinden. Dit alles gecombineerd met de eenheid van de groep en het tomeloze enthousiasme waarmee het gros van de leden op het podium staat, maakt dat Firework! een productie is waar je graag nog een keer naartoe zou willen.

 

De muzikale begeleiding van de formatie Groot Hart, maakt de totale performance helemaal af. De muzikanten, voor dit concert balancerend op zo’n 2 meter boven het podium, en het koor lijken elkaar moeiteloos te vinden. Choreograaf Richard Sprokkereef heeft ook bij deze voorstelling alles uit de kast getrokken om er een verrassende show van te maken, waarbij het lichtplan alleen al de moeite waard was om naar te kijken. Dirigent Bas Uyterlinde heeft de touwtjes goed in handen wat -gezien de soms pittige choreografie- zeker geen eenvoudige klus moet zijn geweest.

 

Foto: Jacques KokVoor degenen die Firework in verkorte versie (nogmaals) willen horen:

Aanstaande zaterdag 21 juni opent Repeat om 20:15 uur het Balkonconcert tijdens het Wyborgh Feest in Westervoort.

 


(Publicatiedatum: 17-06-2014)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: