BALK Festival Oost: kom op, wie durft?

BALK is op zoek naar een werkgroep die BALK Festival Oost gaat organiseren. Kom op! Wie durft en helpt Oost-Nederland aan een nieuwe editie van het altijd zo succesvolle festival?

 

BALK Festival Oost heeft al lange tijd niet kunnen plaatsvinden. De laatste editie was begin 2019. Daarna ging een enthousiaste nieuwe werkgroep aan de slag om het festival in 2021 te organiseren. De pandemie gooide roet in het eten en dat gold ook voor 2022. Daarna werd deze werkgroep – die zoveel werk verzet had - ontbonden.

 

In het afgelopen jaar is geprobeerd een nieuwe werkgroep neer te zetten met het oog op een editie in 2023. Het zag er kortgeleden goed uit, maar door onvoorziene omstandigheden is het helaas nog niet gelukt.

 

BALK Festival Oost was altijd een zeer succesvol festival. Vele groepen hebben warme herinneringen aan het evenement met prachtige uitvoeringen, boeiende workshops en fijne ontmoetingen. Daarom is het extra zuur dat ‘Oost’ het als enige regio al zo lang zonder zijn festival moet doen.

 

Wat vragen wij?

De regiofestivals van BALK worden georganiseerd door zelfstandige werkgroepen. Vaak komen die voort uit koren die ‘hun’ festival een warm hart toe dragen. Ze stellen een programma op met een begroting, waarna BALK het festival financieel ondersteunt en waar nodig zorgt voor administratieve ondersteuning vanuit het BALK Bureau (zoals werving, facturering en PR).

 

>>We zoeken een nieuwe werkgroep die de organisatie van BALK Festival Oost op zich wil nemen.

 

Zo’n werkgroep bestaat doorgaans uit 3 tot 5 personen met liefst aanwezige specialisaties op het gebied van programmering, techniek en financiën. De werkgroep kan voortkomen uit één koor maar samenwerking met collega-koren is ook een optie. Gelukkig is één van de leden uit de ontbonden werkgroep – Michel Rözer, die ook de techniek verzorgt voor het BALK TOPfestival - bereid plaats te nemen in een nieuwe werkgroep om het technische deel te verzorgen. Hij beschikt al over veel informatie over de organisatie van het festival. Mocht een editie in 2023 nog mogelijk zijn, dan zou dat een huzarenstukje zijn. Maar met een editie in 2024 springen we óók een gat in de lucht.

 

Wat bieden wij?

De werkgroep functioneert op vrijwillige basis, maar wordt met kennis en middelen ondersteund door BALK. Bovendien draagt BALK ideeën, draaiboeken en scenario’s aan zodat de werkgroep het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. De belangrijkste beloning? Dat is de grote dank van de hele oostelijke zangregio voor het organiseren van BALK Festival Oost, én: eeuwige roem!

 

Wie?

Wie voelt zich uitgedaagd? Wie voelt zich aangesproken om deze boeiende, dankbare klus te klaren? Wie zorgt ervoor dat er weer een prachtig BALK Festival Oost komt? Laat je hart spreken en neem contact op met het BALK Bureau. Mail Léontine van Duin op administratie@balknet.nl of bel haar op 06-43411657.

 


(Publicatiedatum: 23-01-2023)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: