Programma van de 9e Koorbiënnale compleet

Concerten in de natuur op landgoed De Overplaats tijdens de Koorbiënnale en extra concert in Muziekgebouw aan ’t IJ

 

Het internationale festival Koorbiënnale (30 juni t/m 9 juli a.s.) neemt zijn publiek mee naar buiten om te genieten van de zomeravond en de vroege morgen, omringd door bomen, zon, wind en hedendaagse en oeroude (natuur)liederen uitgevoerd door top ensembles. Drie concerten vinden plaats op landgoed De Overplaats in Heemstede, in een speciaal daarvoor opgezette tent en op enig moment letterlijk tussen de bomen. De rode draad tijdens deze Woodbirds concerten op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 juli is tijdloze en verstilde muziek, met af en toe een stevige knipoog naar regelrechte swing. Voces8, Wishful Singing, Ensemble Dialogos en het Olga Vocal Ensemble brengen onder meer een Keltische epos, Scandinavische natuurlyriek en Gregoriaanse eenstemmigheid. Woodbirds wordt afgesloten op zaterdag 8 juli in de ochtend met een familieconcert door Wishful Singing.

 

In metropool Amsterdam begint nu ook de kaartverkoop voor Snowdance for Summer, met als centrale compositie The Little Match Girl Passion van de Amerikaanse componist David Lang door het Nederlands Kamerkoor met dirigent Peter Dijkstra en dansers van choreograaf Neel Verdoorn. Het Pulitzer Prize winnend werk van David Lang is te zien (dansers!) en te horen op donderdag 6 juli in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

 

Kaartverkoop voor bovenstaande concerten is gestart. Met de aankondiging van Woodbirds en The Little Match Girl Passion is het volledige programma van de 9e editie van de Koorbiënnale bekend.

 

De Internationale Koorbiënnale is het belangrijkste festival in Nederland voor professionele vocale ensembles. Deelnemende podia zijn onder andere de Philharmonie en de Grote of St. Bavokerk in Haarlem en het Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam.

 

Tijdens het festival vinden optredens plaats van o.a. Latvian Radio Chamber Singers, Voces8, Nederlands Kamerkoor, Ensemble Amarcord, Cappella Amsterdam, Bang on a Can en Arthur en Lucas Jussen met uitvoeringen van o.a. Carmina Burana, Anthracite Fields en Ballroom Dreams.

 

Meer informatie: www.koorbiennale.nl

 


(Publicatiedatum: 29-05-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: