Boezem Boys winnen geheel vernieuwde editie van BALK Festival West 2023

 

Boezem Boys winnen geheel vernieuwde editie van BALK Festival West 2023

De Boezem Boys - ‘13 mannen, 13 niet-geschoolde stemmen, 1 baas, veel bier, veel lol’ - hebben zaterdag 3 juni het BALK Festival West gewonnen in Noordwijk. De heren uit Noordeloos, onder leiding van Marlous Luiten, werden geprezen om hun humor, zelfspot en vermakelijke podiumpresentatie. Zij gingen naar huis met de Dappere Dodo, de prijs voor het meest verrassende, vernieuwende of dappere optreden.

 

Op BALK Festival West zette de groep één doorlopende show neer rond het thema Superhelden. The A-Team kwam voorbij, Spider-Man en natuurlijk Elsa van Frozen. Een paar citaten van het publiek: ‘Heel eigen’, ‘Echt even anders’ en: ‘Creatief en origineel, ik heb enorm gelachen en er werd ook nog goed gezongen.’ Het was sowieso een bijzondere dag voor de Boezem Boys want dezelfde avond zongen ze in het televisieprogramma Zing! van de EO en wisten ze zich te kwalificeren voor de kwartfinale.

 

Deze editie van BALK Festival West werd georganiseerd door de vrouwen van vocal group SONAR uit Amsterdam. Zij zetten in op meer samen zingen en van elkaar leren. Daarom was er geen vakjury maar kregen de andere koren en de rest van het publiek uitgebreid de kans om feedback te geven via een innovatieve online tool in de appgroep van het festival, ook alweer bedacht door SONAR. Ook de keuze voor de Dappere Dodo werd door het publiek bepaald op basis van gemotiveerde voordrachten. De Boezem Boys sprongen er duidelijk uit, maar alle koren werden meerdere keren voor de prijs voorgedragen. Kortom, het niveau was over de hele linie hoog te noemen.

 

De dag in Noordwijk verliep volgens een gedroomd scenario: een heerlijk zonnetje, blije groepen die er zin in hebben, een ontspannen sfeer, snel schakelen dankzij een groepsapp, een strandlunch (foto) en een hoop lol.

De dag werd gepresenteerd door East Dock Voices (als winnaars van de vorige editie) en zij traden ook op bij het afsluitende programma. Volgend jaar is de presentatie van 'West' dus in de handen van 13 in blauwe overalls gehulde heren. Zoals iemand uit het publiek met vooruitziende blik al schreef: ‘Ze brengen hun repertoire met veel overtuiging. Ik ben benieuwd hoe ze als presentatoren zijn volgend jaar!’

 

Vera Spaans van SONAR was na afloop moe maar heel voldaan: "Wat ons betreft was het best wel een groot succes, ja. Heel mooi was ook dat iedereen na de workshops 's middags nog een keer kon optreden. East Dock Voices verzorgde nog een prachtige set, en de borrel na afloop werd lekker druk bezocht waarbij de Crazy Piano Player vooral door de jongere koren flink aan het werk gezet werd."

 

Maar ging er dan niets mis? "Jawel: in Noordwijk bleek dat ze daar iets anders verstaan onder de bestelde kaasstengels: die zijn daar van bladerdeeg, terwijl wij vanuit Amsterdam de gefrituurde versie gewend zijn. Maar ach: een kniesooor..."

Een uitgebreid verslag van de dag is gemaakt door Petra van der Kaaden die haar eerste bijdrage als 'Balkenier' maakte. Het is hier te lezen.

 

De datum van de volgende editie van BALK Festival West is ook al bekend: zaterdag 25 mei 2024, opnieuw in De Muze in Noordwijk. Save the date!

 

 


(Publicatiedatum: 05-06-2023)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: