Rohan Poldervaart: nieuwe artistiek directeur BALK TOPfestival en BALK

 

Rohan Poldervaart: nieuwe artistiek directeur BALK TOPfestival en BALK

Rohan Poldervaart wordt per 1 april 2023 artistiek directeur van het BALK TOPfestival en van de Stichting BALK. In die rollen gaat hij nauw samenwerken met Ramon van den Boom, bureaucoördinator van BALK. Zo komt er een sterk duo aan het roer van BALK te staan.

 

Rohan Poldervaart is van huis uit koordirigent, docent koorleiding en koordirectie, begeleider in creatieve maakprocessen en geeft artistiek leiding aan diverse projecten in de lichte koormuziek. Vanuit deze expertise kent hij BALK (Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek) en het BALK TOPfestival als geen ander. Hij won het festival in 2019 als dirigent van The BasZment. BALK ziet in Rohan Poldervaart een energieke motivator en inspirator op de inhoud van de lichte koormuziek.

 

Als artistiek directeur van het BALK TOPfestival (BTF) is Rohan Poldervaart de opvolger van Pepijn Lagerwey die vier edities lang leidinggaf aan het vlaggenschip van BALK. Rohan gaat een eigen artistieke kleur geven aan het evenement met behoud van de belangrijkste missie: een betekenisvol platform bieden aan de beste koren in lichte koormuziek en amateurmuziektheater. De eerstvolgende aflevering van BTF - dat hij met zakelijk leider Marsha Damen gaat organiseren – is in het najaar van 2024.

 

Ook in zijn hoedanigheid als artistiek directeur bij Stichting BALK werkt Rohan Poldervaart toe naar 2024 waarbij hij vooral inzet op de jeugd en op een grotere diversiteit in lichte koormuziek, een lang gekoesterde wens van de korenbond. Daarbij richt hij zich ook op de invulling van de BALK-cursussen, -workshops en andere evenementen.

 

Rohan gaat nauw samenwerken met Ramon van den Boom die sinds mei 2022 bureaucoördinator is van BALK. Zo komt er een sterk duo aan het roer waarmee BALK zowel op de inhoud als qua organisatie (in de vorm van het BALK-bureau) goed kan voorsorteren op de voorgenomen samenwerking tussen BALK en de korenbonden KBZON en KCZB. BALK wenst Rohan én Ramon daarbij veel succes toe.

 

Wie alvast wil kennismaken met Rohan Poldervaart kan dat doen op zaterdag 25 maart 2023. Hij is dan namens BALK aanwezig in het ICOON-theater in Amersfoort bij regiofestival Vocaal Centraal/BALK Festival Centraal (in samenwerking met Amaterkunst033).

 

Rohan Poldervaart is per 1 april per mail te bereiken via directeur@balknet.nl. Het mailadres van Ramon van den Boom is dan bureau@balknet.nl.

 


 

Kort profiel

Rohan Poldervaart (1987) studeerde Opleiding Docent Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de master en postmaster Innovative Choir Leading en Soloist Performance aan het RAMA Vocal Centre in Aalborg, Denemarken. Als artistiek leider initieert hij zangprojecten voor het onderwijs onder meer via Vocal Statements Utrecht en Music Unites (samenwerking met het Metropole Orkest). Rohan is ook koorleidingdocent bij de opleiding Vocal Leadership. Daarnaast verzorgt hij koorpracticum voor ODM Zwolle, ArtEZ, én workshops en trainingen in binnen- en buitenland gericht op creatieve maakprocessen vanuit stem.

 


(Publicatiedatum: 22-03-2023)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: