BALK festival Centraal/Vocaal Centraal in recordtijd vol

 

BALK festival Centraal/Vocaal Centraal in recordtijd vol

Op 11 maart is weer de volgende editie van Vocaal Centraal / BALK festival centraal. Die middag en avond staat het Amersfoortse ICOONtheater weer bol van de zang. Het festival heeft de doelstelling om groepen in het midden van het land en daarbuiten een plek te geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

 

Na slechts 12 dagen hebben de organisatoren van festival centraal de inschrijving alweer moeten sluiten. Op dat moment hadden zich maar liefst 21 groepen ingeschreven, voor slechts 16 beschikbare plaatsen. Op de deelnemerslijst staan nu: Basic & Full Color, High Hopes, Jammin’, KIX, Kleinkoor Melodysingers, KweX, Leeuwenhart, Nice Work 2.0, Paleiskoor, Popkoor Estrellas, Popkoor Koffer, Smartofore, Valley Voices Vocal Group, Vocal band Experience, Vocal Group Goed Gebekt en Vocal Group Waves.

Dit is een deelnemerslijst zoals we ze graag zien op het festival. Het bevat weer een mooie mix van bekende en nieuwe groepen, maar ook een diversiteit aan soorten groepen van kwintetten, via vocal groups tot grote popkoren, alles komt langs.

 

Vocal Band Experience - foto: Gerda van VelzenDe deelnemende groepen krijgen 20 minuten zangtijd in het theater, ten overstaande van de driekoppige jury, en een zaal vol met andere deelnemers en bezoekers. Deze jury geeft elke groep geschreven feedback: wat vonden ze goed en wat kan beter, maar er wordt geen dagwinnaar benoemd. We merken dat de deelnemers deze ongedwongen sfeer zeer waarderen.

Naast de optredens zullen er ook verschillende workshops gegeven worden. Aan het einde van de dag kunnen de deelnemers genieten van de top act, dat is deze keer het Rotterdamse MAZE. Deze nieuwe groep van Merel Martens zal zich op deze gelegenheid voor het eerst presenteren aan het BALK publiek!

 

Bezoekers kunnen vanaf ongeveer 1 maand vóór het festival hun kaarten bestellen en ook deelnemen aan workshops. Dus houd 11 maart vrij!

De workshops en de jury worden in de komende weken bekend gemaakt via de website en de facebook pagina. www.vocaalcentraal.nl.

 

Paul Sijben

 


(Publicatiedatum: 28-11-2016)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: