Zangers gezocht voor Koorbiennale Festivalkoor

 

Goede amateurzangers gezocht voor de Carmina Burana Koorbiënnale Festivalkoor met Arthur en Lucas Jussen

 

Voor de 9e editie van de Koorbiënnale (30 juni tot en met 9 juli 2017) is de organisatie van dit gerenommeerde internationale festival op zoek naar circa 80 goede amateurzangers. Het Koorbiënnale Festivalkoor is inmiddels een begrip in de korenwereld. Het amateurkoor brengt de Carmina Burana van Carl Orff in de versie voor 2 piano’s en slagwerk. De pianisten zijn niemand minder dan Arthur en Lucas Jussen. Dirigent is Béni Csillag.

 

Al voor de zesde keer in successie presenteert het festival een groots koorwerk als samenwerkingsproject van amateurs en professionals. In 2015 zong het Koorbiënnale Festivalkoor, samen met het fameuze ensemble The Sixteen, de veel bejubelde Missa Salisburgensis van Heinrich Ignatz von Biber. De

 

Carmina Burana wordt uitgevoerd op zondag 9 juli en woensdag 23 augustus in respectievelijk de Philharmonie in Haarlem en Het Concertgebouw in Amsterdam. De twee toppianisten Arthur en Lucas Jussen kijken zeer uit naar de samenwerking met de Festivalkoor. Verder werken mee slagwerkers van het Radio Filharmonisch Orkest, sopraan Renate Arends, tenor Yves Saelens en bariton Dietrich Henschel, de Cantorij en Kinderkoor van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo en het kinderkoor van Nieuw Vocaal Amsterdam.

 

foto: Onno Van AmeijdeDe Carmina Burana uit 1937 is één van de meest beroemde en geliefde koorwerken uit de recente geschiedenis. Carl Orff baseerde zijn 23 liederen op middeleeuwse vertellingen over drank, seks, liefde en gokken. Het opzwepende werk is befaamd om zijn stampende ritmes waarbij timing belangrijk is. Het koor speelt de hoofdrol in de Carmina Burana. Het werk spreekt nog steeds tot de verbeelding. Gedeeltes zijn regelmatig te beluisteren in remixen van dj’s uit de dance- en housescene. De krachtige hymne O Fortuna (soms zit je in de put, soms heb je geluk, geniet van elke dag) duikt regelmatig op in speelfilms en televisieseries.

 

De Koorbiënnale is het enige internationale festival in Nederland voor professionele vocale ensembles. Het tweejaarlijkse festival speelt zich af in Haarlem en Amsterdam. Het Koorbiënnale Festivalkoor komt voort uit de missie van het festival om de zeggingskracht van vocale muziek een nieuwe betekenis te geven voor luisteraars en beoefenaars. Het volledige programma van de Koorbiënnale wordt medio april 2017 bekend gemaakt.

 

De audities voor het koor zijn op 18 en 19 maart aanstaande. Opgeven en meer informatie: http://koorbiennale.nl/festivalkoor

 


(Publicatiedatum: 23-01-2017)
 
30-06-2020 - Zingen mag weer!
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: